Direktlänk till inlägg 24 januari 2010
Eller ja, med fläskkött. Tänkte faktiskt prova på att laga thaimat idag för första gången. Då jag och min sambo tycker det är så himla gott med thairestaurangens biff med röd curry och bambuskott. Själv tänkte jag prova göra rätten med fläskkött då vi tycker det köttet är både godare och mörare. Sambon är nere just nu och handlar ingredienserna och så ska jag försöka laga till det senare. Hittade ett recept på nätet som jag fastnade för och tyckte inte det verkade allt för svårt.
Biff i röd curry |
Med färdigköpt currypasta är det inga problem att fixa thaicurryn. Du kan välja mellan massaman, panang, röd- eller grön currypasta. De tillagas alla på liknande sätt med kokosmjölk. Currypasta hittar du i asiatiska butiker eller på den asiatiska hyllan i din vanliga livsmedelsbutik.
Här har vi valt att göra en röd curry med biff och bambuskott. Det går naturligtvis lika bra med kyckling eller grönsaker. Har du bråttom kan du köpa en färdiggrillad kyckling som du benar ur. Gör i så fall currysåsen separat och lägg i den grillade kycklingen när såsen är klar.
Vill du göra en vegetarisk curry passar grönsaker som aubergine, haricots verts, bambuskott och zucchini bra.
Limeblad hittar du i asiatiska livsmedelsbutiker. Tänk på dem som lagerblad, de ska inte ätas utan bara koka med för smakens skull.
4-6 portioner
800-900 g nötkött t ex högrev
1 burk (ca 280 g) strimlad bambuskott
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
3 msk röd currypasta
3 msk fisksås
3 limeblad
2 chilifrukter och en kvist basilika till garnering
Tillbehör:
kokt jasminris
Gör så här:
Strimla köttet. Skär det tvärs över muskelfibrerna för att undvika att det blir segt och ta bort allt synligt fett. Stek köttet i en torr het stekpanna till dess att all vätska är borta för att undvika att köttsaften missfärgar curryn.
Låt bambuskotten rinna av och koka dem i lättsaltat vatten i någon minut för att få bort burksmaken.
Stek currypastan med en del av kokosmjölken i en vid kastrull till det att blandningen ”svettas” olja. Tillsätt fisksås och kött och rör om. Fyll på med resten av kokosmjölken och vatten. Låt sjuda i fem minuter. Tillsätt bambuskott och limeblad och låt sjuda i ytterligare fem minuter.
Garnera med skivad chili och basilika och servera med kokt jasminris.
Text: Anne Parichart Eriksson
Recept: Prisna Sanpachayapong Eriksson
---"""---"""---"""---"""---"""---"""---"""---"""---"""---"""---"""---
Ja, vi får väl se hur detta går men provar man aldrig så vet man ju inte heller. Jag kommer berätta här senare hur det gick och om det blev gott eller inte.
Ni får hålla tummarna för mig! Hehe!
Videoklippet får tala för sig självt. ;-)
Har precis sett filmen Dolphin Tale. En helt underbar film som handlar om en pojke som hittar en skadad delfinunge på stranden i Florida. Den stackars delfinen hade fastnat i en krabbfälla och skadat stjärtfenan så illa att de var tvugna att amp...
För ett tag sedan kom sambons son hem och frågade oss om vi kände till Lindsey Stirling. Nä, henne hade vi inte hört talas om. Han visade då klipp från Youtube med en söt tjej som är helt fenomenal på att spela violin/fiol. Tänkte dela med mig även t...
Det här klippet har jag lånat från Aftonbladet. Kolla gärna med fullskärm vilket ger ett pampigare intryck. ;-) Mareld är så otroligt vackert att titta på. Vi var ute vid Ramsvik i förra veckan och hade hoppats få se detta. Kastade i någ...
Två av de sju misstänkta ungdomarna som grovt misshandlade den 61-årige sjukpensionären Carl-Eric Cedvander på Kortedala torg den 18 mars hånar det svenska rättsystemet. En bild på dessa två killar finns nu att se lite överallt ute på nätet med respe...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||
|