mads

Alla inlägg under december 2009

Av Madde - 21 december 2009 19:19

Det här hade väl varit något att få i julklappen! Eller vad säger ni? Hihi!




Om så ändå vore! Hehe! Men tanken är ju god! ;-)

Av Madde - 21 december 2009 13:07

Började dagen med att baka muffins. Gubbarna på soptippen ska få en del utav dem. De är så goa och hjälpsamma där uppe så min "gubbe" fick med sig en påse nybakta ljumma muffins nu när han skulle dit med en laddning skräp. Det är de väl värda där de står och är beredda för att hjälpa till i vad för väder det än är.


Sedan så har både vi och fåglarna fått välbehövlig frukost. Det blev dock lite senare idag för vi vaknade inte här förrän vid halvtiotiden. Fördelen med snö är  att den har en väldigt bra ljudabsorberande effekt. I vanliga fall vaknar man av morgontrafiken här utanför men inte sedan snön kom. Det är väl både på gott och ont att man får sova tills man vaknar själv. Hehe!


Var tvungen att gå ut i trädgården lite också för att ta lite vinterbilder. För säga vad man vill om den här kylan så blir det allt lite av ett sagolandskap när frosten har lagt sina iskristaller över naturen. Tyvärr hade solen hunnit försvinna upp bland trätopparna men bilderna blev hyffsade ändå. Ville ju haft lite mer gnister då men... Ha! Där var en nackdel med att sova länge! Hihi!


      

Ja, tjusigt är det! För övrigt så blir det nog lite av en pysslaredag här hemma men jag önskar er alla en underbar och härlig dag så länge. Kram på er!

Av Madde - 20 december 2009 23:41

 

Så syns vi i morgon igen. Det bästa av allt! Min sambo är ledig! Yes! Kram på er!


Mistletoe Kiss

Av Madde - 20 december 2009 21:07

Jag och sambon vågade oss ut i kylan i dag. Vi åkte till vårt köpcentra för att leta upp några små julklappar till och handla vanliga tråkiga nödvändigheter. Ni vet sådant där man måste ha. Vilket man vill eller ej. Mat bland annat. Man kan nog lugnt säga att denna tiden, denna månaden är utgifternas månad. Nu tänker inte jag bara på julklappar för det är ju mer eller mindre frivilligt om hur mycket pengar man vill spendera på sådant. Hrm?! Eller ja, nästan i alla fall. Däremot så har vi alla räkningarna även denna månaden. Visst, det är absolut inget ovanligt att det blir många utgifter men ändå. Tänk vad mycket annat kul man kunde ha gjort för de pengarna i stället. Jaja, nu är det som det är, så en ska inte klaga. Hälsan har vi, och det viktigaste av allt! Vi har varandra!


Vi har också nyligen ätit en god middag. I dag blev det något så enkelt som Chili Con Carne och ris. Starkt och gott och med massor av vitlök i. Ja, vi ska ju inte träffa några folk i morgon ändå. Hehe! Det är väl bäst också med tanke på alla vita bönor som ingår också. Hihi!


Resten av kvällen kommer bli lugn och skön med TV-tittande. Däremot om det blir TV eller en film har vi inte bestämt än. Vi får kolla utbudet först men jag önskar er alla andra också en härlig myspysig kväll så länge. Kram på er!

Stacked Presents

Don't Be A Scrooge!







Av Madde - 20 december 2009 14:00

Då du inte kunde se det jag skickade till dig via mailen igår så provar jag och lägger det här i stället. Den är skapad för din skull men nu kommer ju även andra att kunna se den. För er andra som är nyfikna så är det en annorlunda julhälsning till Ingela som åker i väg till Thailand om två dagar. Där hon ska mysa och ha det trevligt med han med stort H och hans nära och kära. Hoppas att du kan se den via länken nedanför annars så får vi se om vi kan hitta på något annat sätt.

Kram!   



http://mads.3w.se/

Av Madde - 20 december 2009 10:27

Ja, här är det kallt idag med. En stackars liten rödhake försökte ta mat ur fröautomaterna här förut. De är ju inte så bra på det precis så jag fick lägga ut extra mycket godsaker i skålen vid köksfönstret i stället. Det blev en blandning av viltfågelfrö, havregryn och en smulad talgboll. Det var gott och enkelt att komma åt. Han/hon har varit här flera vändor och den är så söt. Vi har haft rödhaken kvar här på vintrarna i många år nu. Egentligen är det ju en flyttfågel men har hört att det är flera som har den kvar. Beror säkert på våra annars så milda vintrar. Skatorna, kråkorna, koltrastarna och numer också kajorna har fått ett riktigt skrovmål utav grillkorv i småbitar och bröd i olika smaker. Så de är nog också nöjda för tillfället. Det är så skönt att se att de mår bra, för då blir jag gla! Ett litet minirim blev det också. Hihi!

Nu är det bara jag och "gubben" som ska utfodras också! Hehe!


Annars så händer det inte så mycket än här idag. Vi har heller inga direkta planer för dagen men vi brukar ju alltid hitta på något så... För övrigt så mår vi alla bra och jag hoppas att ni gör det också. Önskar er en härlig fjärde advent så länge!


Kram på er!  


Bilden är lånad från Google då jag ingen har själv.

Av Madde - 19 december 2009 23:37

Önskar er alla en riktigt God Natt och så syns vi i morgon igen!

Kram på er!

Rudolph Reindeer  


  





Av Madde - 19 december 2009 20:24

Det här har jag roat mig med nu på kvällningen. Musiken är Sarah Brightmans "In The Bleak Midwinter" och bilderna är lånade från google. Hoppas att ingen tar illa upp. Tänkte det kunde passa med en fin lugn jullåt nu i dessa julstresstider.   

Bilderna föreställer urtjusiga snöskulpturer som skapats förhand och vackra vinterlandskap som är skapade av moder natur.

Klicka bara på länken nedan. Lyssna, njut och slappna av.

 

http://madskreationer.3w.se/

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Omröstning

Är nyfiken på er som varit duktiga och slutat röka. Hur gick ni till väga?
 Lade av på en gång.
 Trappade ner successivt.
 Använde mig av rökavvänjningsläkemedel t ex, Champix.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Och klockan är...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

glitterhjärta


Ovido - Quiz & Flashcards