mads

Alla inlägg under februari 2010

Av Madde - 22 februari 2010 12:26

Enligt vår lokaltidning så har vi fått ett nytt snörekord här i Uddevalla. 82 cm mäter det tydligen nu och det gamla rekordet var 67 cm år 1966.

 Buried In Snow 

Är jag då glad för detta rekord? Nej! Inte ett dugg! Se! Nu var jag där igen! Denna snöklagan! Hehe! Jaja... Har jag då varit ute och skottat? Näpp! Däremot så har jag bakat två stycken sockerkakor och precis ätit lunch och nu ska jag gå in till min farmor och få mig en kopp kaffe.

 Sipping Tea 

Ha det så gott så länge!





Av Madde - 22 februari 2010 09:17

Idag har jag egentligen ingen lust att göra något alls men borde ge mig ut och skotta. Är så himla trött på den här snön nu så jag vet snart inte vad jag gör.

 Kicking Dirt 

Sambon var uppe på vårt stora tak igår och skottade. På vissa ställen var det en meter högt med snö. Tydligen om jag inte har helt fel så räknar man med att tio centimeter högt med snö per kvadratmeter väger 100 kg. Vi hade enligt sambon, mest sjuttio centimeter på sina ställen så då skulle det ju bli 700 kg tryck per kvadratmeter. Man behöver ju inte vara ett geni för att då förstå hur många tons tryck det då ligger på taket.

 Construction Barrier 

 Ena sidan blev han klar med i går stackaren och när han kom ner efter ett antal timmar såg han ut som en vandrande ispinne. Jag är grymt imponerad av honom då han lider av höjdskräck men som han kaxigt sa igår. -Nu tycker jag inte att det är någon höjd alls. Hihi! Det är min goa gubbe det! Han hade också för säkerhets skull en lina runt magen som han hade bundit fast i skorstenen.

 You Are The Man 

Nu har vi ju en rejäl lutning på taket och takreglarna sitter tätt men man ska aldrig säga aldrig. De har ju också varnat för mer snö så... Ju mer snö som försvinner desto tryggare känns det. Usch! Jag bara gnyr och gnyr över den här snön så det är väl inte så svårt att förstå att jag inte tycker om den men tyvärr är det ju bara att försöka acceptera läget, vilket jag har svårt för. Jag kan ju inte direkt påstå att om jag tar mig för att gå ut och skotta att gör det med glädje. Snarare tvärtom!

 Thumbs Down 

Jag hoppas bara att ni har överseende med mitt gnällande och inte tycker att jag är allt för tjatig. 

 Thinking 
Så nej, jag har inte bestämt mig för vad jag ska hitta på än men jag önskar er alla en underbar dag och hoppas att ni inte har blivit insnöade.


Kram på er!

 Love You A Ton 




Av Madde - 20 februari 2010 22:10

Solstolarna ser riktigt inbjudande ut. Tänk vad härligt det hade varit att sitta där nu med ett trevligt sällskap och vänta in solnedgången.

Önsketänkande från min sida medan snön yr utanför men visst ser det härligt ut!


Med denna bilden så önskar jag er en riktigt God Natt! ;-)

Av Madde - 20 februari 2010 10:40

Japp! Snö i mängder!

 Buried In Snow 


Det är full snöstorm här, så idag ger man sig inte ut i onödan inte. Meningen var att våra goa vänner skulle kommit hit idag men jag ringde och sa att vi skjuter på det ett tag till. Vill inte att de ska ge sig ut i det här vädret med risk för att det skulle hända dem något. Sambon har faktiskt redan varit ute och skottat lite men han säger att han ska ut och skotta lite till.

 Shoveling Snow 

Farmors tak behövs ses över igen. Hoppas bara att han inte blåser ner därifrån för idag går inte jag upp där, det är en sak som är säker. Han är duktig min "gubbe"! Fast en snöslunga hade inte varit så dumt och haft nu inte!

 Snow Blower 
Då hade det ju gått av bara farten! Hahaha!


Jag hoppas också verkligen att folk som ger sig ut idag kör med hjärnan.

 Antique 1 

Så snälla! Om ni måste ge er ut på vägarna, ta det lugnt. Olyckor händer så lätt!

Det är bättre att komma fram sent än inte alls!

 Big Hug 

Här får det däremot bli en mysdag inomhus. Idag är det ju lördag också, då får vi äta godis. Hehe! Ja, jag har varit så godissugen de sista dagarna, fast jag har lyckats hålla mig från frestelsen men idag ska det bli väldans gott kan jag säga.

 I Love Candy 
Mys framför TV-n lär det bli också. Vi har en del filmer som vi inte sett än så de kommer ju väl till pass en sådan här dag.

 TV 1 


Önskar er alla en riktigt härlig och ljuvlig lördag och som sagt. Ska ni ge er ut så ta det försiktigt! Var rädda om er!

Kram på er! 

 Valentine kiss 



Av Madde - 19 februari 2010 09:22

Inget kul alls med all denna snö. Det är nästan så man kan undra om den snön som uteblivit alla andra vintrar kommer nu på en och samma gång. Själv kan jag inte minnas när det var så här mycket snö sist.

 Snowstorm 

De som vet säger att det var för lite mer än trettio år sedan. Ja, kanske. När jag gick på dagis var det nog mycket snö. Fast å andra sidan då var man ju inte så stor så då tyckte man att det hade kommit MASSOR med snö om det så bara var lite grann. Då tindrande ögonen och man blev uppspelt för då visste man att man kunde åka pulka eller om det var kramsnö, göra snögubbor och snölyktor.

  Snow Day Snowball Fight 

Idag tindrar inte mina ögon kan jag säga. Snarare så blixtrar dem då jag vet vad snön innebär. Skotta, skotta och åter skotta.

 Shoveling Snow  Electric 

Olyckor på vägarna för att folk inte kan köra efter det väglaget som råder. Onödiga olyckor! Svårt att ta sig fram även som gångare och tänk på alla de stackarna som sitter i rullstol eller äldre som måste ha rullator för att ta sig fram. Det är nog ganska lönlöst för de sistnämnda att ens fundera på att ta sig ut. Så nej! Jag ser ingen tjusning med snön längre, nu vill jag bara att den ska försvinna och att våren ska komma. Våren med sitt härliga ljus och fågelkvitter. Knoppar som spricker upp till fröjdefulla färger.

 Gardening  Smiley Hedge 

Det önskar jag nu!


Vilket fall som helst så önskar jag er alla en ljuvlig fredag!

Själv blir det städning och annat småpyssel här idag.


Kram på er!
 Blinking Heart 2 





Av Madde - 19 februari 2010 00:01

Ja, idag har jag testat att sy en infattning till en glassten. För att vara första gången så är jag faktiskt riktigt nöjd och belåten med resultatet.

     

Kul som bara bara den var det. Att det sedan tog tid gjorde inget. Alla är vi barn i början. Annars så har det inte hänt så mycket mer här idag/igår, klockan har ju trots allt gått över tolvstrecket. ;-)

Ska faktiskt krypa till kojs nu så jag önskar er alla andra en riktigt God Natt!

Kram på er! ;-)

Av Madde - 17 februari 2010 12:26

Då var den andra tröjan färdig.

  

Det gick mycket fortare än vad jag trodde men å andra sidan så var ju som sagt tyget redan färdigklippt, så det var ju bara att gasa på. Hihi! Riktigt härligt tyg var det att sy i också. Får nog köpa lite mer sådant och sy en sommartröja utav senare. Nu däremot så är det dags för lunch enligt min mage. Hoppas ni haft en bra dag. Om inte... Så hoppas jag att den blir bättre. Hihi! Kram på er!

Av Madde - 17 februari 2010 09:32

Det blir till att sy idag med.

 Sewing Machine 

Fördelen idag är att tygdelarna till tröjan klippte jag till igår så det är bara att sätta sig och sy med en gång. Det roliga med att sy själv är att man får det precis som man själv vill ha det. Då jag tillhör de med rundare former så hittar jag nästan aldrig något snyggt ute i butikerna heller.

 Fat Woman 4 

 Att man sedan slussas till små avdelningar där de större storlekarna hänger gör ju inte saken bättre. Kläderna enligt mig är för det mesta gräsliga. De sys på ett sådant sätt att när jag tar på mig dem så ser jag ännu större ut än vad jag redan är. Klockfromade tunikor med söm som ska gå under bysten hamnar mitt på. Oj! Nu fick jag visst fyra bröst istället för två. Höggravid ser jag ut också. Ungefär så tänker jag när jag ser mig i spegeln i provhyttarna. Hihi! Ja, jag vet att det är självförvållat att vara stor men bara för det så vill jag ju kunna klä mig snyggt i alla fall. Hur svårt hade det varit att göra alla kläder i alla storlekar. Måste det göras speciella för oss tjockisar så att det syns ännu mer var vi köpt kläderna någonstans? Ja, man kan faktiskt se var de större köper sina kläder för oftast så fastnar de för samma plagg. Raka, enkla och lite längre brukar gå hem. Det som hänger kvar är de fula blusarna med krås och de vida byxorna där jag kan få i två ben i ett byxben. Då jag inte är så lång heller, så skulle jag mot mitt bättre vetande ta på mig deras kläder så skulle jag se ut som en vandrande liten kub.

 No 

 Lika på alla håll och kanter. Snyggt? Nej! Inte det minsta! Jag kan ge mig f-n på att den som designar kläderna för storvuxna har aldrig varit stor själv eller om ens umgåtts med en. Så därför tycker jag om att sy mina kläder själv. Då ser jag inte så stor ut som jag egentligen är och samtidigt kan man med klädernas hjälp göra att man faktiskt ser lite längre ut också. Inte dumt att lura ögat emellanåt.

Nä, om jag då skulle sätta igång så det blir en tröja idag med. Önskar er andra en härlig dag så länge! Kram på er!



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Omröstning

Är nyfiken på er som varit duktiga och slutat röka. Hur gick ni till väga?
 Lade av på en gång.
 Trappade ner successivt.
 Använde mig av rökavvänjningsläkemedel t ex, Champix.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Och klockan är...

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

glitterhjärta


Ovido - Quiz & Flashcards