mads

Alla inlägg den 3 februari 2010

Av Madde - 3 februari 2010 10:44

Läste nyss i vår lokaltidning på nätet om ett stall här i Uddevalla där taket hade rasat i går kväll på grund av snömängderna. Med på lektionen fanns sex ryttare, sex hästar och ledaren som hade med sig ett barn. Tre personer skadades och en häst klämdes fast under plåt och balkar. En liten flicka hade hamnat under snö och bråte men fick hjälp och grävdes fram av andra föräldrar på plats. Räddningsledaren Anders Blomqvist berättar att en stor styrka åkte iväg.
– Förutom ambulans och polis hade vi 20 extra personer på plats inne i Uddevalla som övade. Enligt larmet var en person fastklämd men på vägen till Nöthult fick vi veta att hon hade kommit loss.
En stor räddningsinsats gjordes för att klara den fastklämda hästen. Veterinären som kom till platsen på tisdagskvällen tog beslutet att avliva hästen för att förkorta lidandet. Hästen hade fått mycket svåra skador av det nedfallande taket. Två flickor fördes till sjukhuset i Uddevalla med nackskada och en bruten arm.

En man på polisens informationsavdelning säger att det kan vara en bra idé att se över sina tak nu när det kommer ännu mera snö. Jahopp! Hur skulle det gå till undrar jag lite då? Jag kan ju inte påstå att jag skulle vilja gå upp på vårat tak och försöka få bort snön. Att det behövs det är en sak men hur sjutton skulle man bära sig åt utan att halka ner därifrån själv? Någon som vet?



Av Madde - 3 februari 2010 09:52

Fy! Nu struntar jag i alla snöälskare! JAG VILL INTE HA MER SNÖ!

 Thumbs Down 

Tror ni vädrets makter hör mig? Hihi! Morgonen började med att försöka hjälpa sambon som hade kört fast och bara stod och slirade med bilen. Det stod nämligen en bil lite dumt parkerat här utanför så någon plogning hade det inte blivit av på vår gata. Problemet blev ju inte mindre heller då sambon var tvungen att hålla koll på den bilen hela tiden så han inte körde in i den samtidigt som han var tvungen att gasa för att försöka komma iväg.

 Road Rage 

Saken blev ju inte bättre heller då sandlådan som kommunen bistått med i stort sett var tom. Till slut så kom det en granne som bor en bra bit bort och hjälpte till att putta och då kom han loss och kunde köra barnen till skolan och sig själv till jobbet.

 Thank You 

Det roliga var att det stod en liten pickup med två gubbar i och väntade på att komma förbi innan vi fick grannens hjälp men de satt hellre kvar i sin bil en halvtimma än att komma ut och erbjuda sin hjälp. Hoppas innerligt att de själva råkar ut för något liknande och att ingen hjälper dem nästan gång! Då ska jag gladeligen gå förbi och bara le.

  Laughing 1 


Själv fortsatte jag med snöskottningen ett tag till för vår stackars brevbärares skull. Nu har jag däremot ätit en god frukost och sitter inne i värmen och ser ut på eländet. Snöar gör det fortafarande så ställa skyffeln åt sidan för ett tag är bara att glömma!


Hoppas att ni andra haft en bättre och trevligare morgon och så önskar jag er en underbar dag. Kör försiktigt också om ni måste ge er ut på vägarna. Det finns alltid någon som väntar på er!

Kram på er!

 Valentine rain hearts 




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Omröstning

Är nyfiken på er som varit duktiga och slutat röka. Hur gick ni till väga?
 Lade av på en gång.
 Trappade ner successivt.
 Använde mig av rökavvänjningsläkemedel t ex, Champix.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Och klockan är...

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

glitterhjärta


Ovido - Quiz & Flashcards