mads

Alla inlägg under september 2009

Av Madde - 12 september 2009 11:00

När klockan var mellan två och halvtre i natt så satt jag på altanen och tog mig några bloss. Helt plötsligt så kom det ett högt ljud från grannens träd. Jag hoppade till kan jag säga och jag förväntade mig att hela grannkvarteret skulle vakna. Det fortsatte en bra stund och sedan så flög ljudet förbi och bort till några ekar som vi har på andra sidan gatan och stannade där en liten stund för att sedan sakteligen försvinna bort mot skogen. Jag beskrev ljudet på så bra sätt som möjligt för min farmor och hon trodde då att det kunde röra sig om en uggla. Tack vare Internet så hittade jag ljudet och det visade sig tillhöra något så sött som en Kattuggla. Tydligen också specifikt en hona. För det var inte det där fina hoande lätet inte utan ett gällt som de beskrev det på sidan "klävitt". Ska försöka se om det går att länka till ljudet så kan ni höra själva vad jag nästan satte röken i halsen utav.Flört Ljudet var också mycket mycket högre än vad inspelningen frambringar. Så ni inte börjar undra hur jag kunde bli rädd för så lite. Tänk på att jag trodde att HELA grannkvarteret skulle vakna och kolla ut och undra vad det var frågan om.FörvånadSkrattande

Kattugglehonans "klävitt", Svista 2005  

Av Madde - 11 september 2009 22:59

En av dem är Hans O. Han är inte riktigt frisk. Först så har han haft ett inlägg på sin blogg där han kallar mig och andra för jävla fittor sedan har han här på min blogg önskat mig en trevlig fredag bara några timmar efter varandra!? Hur står det till i ett sådant huvud måntro? Han anklagar oss för att ha förstört hans roliga nöje med att utge sig för att vara en annan person. En betydligt äldre person som hatade det mesta. Han säger också att han delade sin namnes åsikter men varför skriver han inte bara sina åsikter då. Vad är problemet? Nej, istället så lägger han ut sjuka bilder som skit i en toalett och en bild på en runkmaskin. Vad förväntar han sig då av de som läser hans blogg. Att de ska ta honom seriöst? Det blir nog svårt och tänk då vad enkelt att skylla sina misstag på oss andra. Jag tycker inte ett enda dugg synd om honom. Däremot lite proffesionell hjälp hade kanske inte skadat. Nej, nu har jag inte tid att ödsla mer tid på den sjuka människan för nu ska jag gå tillbaka till TV och titta på Johnny Depp som Jack Sparrow. Han är ju en helt underbar skådis! Säg vad han inte klarar av att spela för roller? Men jag önskar alla en trevlig kväll och en riktigt God Natt!Flört

Av Madde - 11 september 2009 11:46

Det är så skönt när fredagen väl är här för då vet jag att jag har en hel helg på mig med min underbara sambo då vi kan hitta på något kul tillsammans. Barnen är hos sin mamma så vi är helt för oss själva ända fram till måndag. Så här blir det städning för hela slanten idag för min del så att vi bara kan mysa och umgås senare. Jag har konstaterat att man umgås alldeles för lite egentligen. Ta en vanlig dag t ex. Barnen åker till skolan samtidigt som Sambon åker till jobbet. Frukosten varar kanske på sin höjd en tjugo minuter. Sedan när barnen kommer hem från skolan så är det ibland läxläsning. Sedan ska maten fixas och helt plötsligt är det dags att gå och lägga sig. Så skulle man räkna i timmar hur mycket man umgås så tror jag tyvär inte att det blir så många. Skrämmande egentligen när man tänker efter. Så därför tycker jag om fredagarna för då vet jag att det blir mer av det. Nä, nu ska jag börja med dammsugningen men jag hoppas att ni alla får en helt underbart ljuvlig fredag. :-)

Av Madde - 10 september 2009 08:35

Det här med "nya" ord kan jag ibland inte bli riktigt klok på. Sambons barn har ibland frågat mig vad de ska kalla mig och kommit med förslag som plastmamma, styvmor och extramamma. Då barnen redan har en mamma så duger mitt namn alldeles utmärkt. Däremot så brukar sambons son A använda styvmor ibland mest på skoj då han tycker att jag är för sträng emellanåt. Sträng är jag när jag tycker att han ska städa sitt rum eller läsa läxor eller något så enkelt som att jag ber honom ta en dusch. Då brukar han svara, "Ja, jag ska styvmor" men oftast med ett leende. Nu undrar ju jag då lite smått. Behövs det verkligen ett namn på en pappas eller mammas nya respektive? Räcker det inte bara med namnet? Jag vet av egen erfarenhet att det finns de som tvingar sina barn att använda orden mamma och pappa fast de inte är deras riktiga föräldrar. Ska inte barnen få bestämma det själva och bestämmer de verkligen detta själva idag? Det är så många som strävar efter "hela familjer" och att det "ska låta bra" men idag är det ju tyvär så vanligt med  föräldrar som gått åt olika håll. Så finns det verkligen folk som bryr sig? Jag menar lyssna på det här bara och välj själva: Det här är min pappas flickvän Madde eller det här är min plastmamma. Vad jag vet så är jag varken gjord i plast eller någon mamma. Däremot så fungerar jag som en mamma med allt vad det innebär men jag är inte deras mamma. Jag har varit i barnens liv sedan de var fyra och sex år gamla, idag är de snart tolv och fjorton. Vi har haft roliga stunder, tråkiga stunder, mysiga stunder och bråkiga stunder. Skulle det ha blivit annorlunda av att de kallade mig något annat än Madde? Nej, skulle inte tro det. Så länge barnen har valt själva vad de vill kalla förälderns respektive så säger jag inget, för jag vet också att det finns barn som blivit av med en eller båda föräldrarna som gladeligen kallar sin/sina nya för mamma och pappa. Men då har de valt det själva utan tvång. Det kanske bara är jag som tycker det är konstigt med alla dessa extraord? Eller? Kom att tänka på detta bara så då var jag ju tvungen att skriva det här för mina tankar lär ju knappast någon höra eller kunna svara på. :-) Eftersom det också handlat om barn här idag till viss del så tar jag några väl valda ord från just barn:


Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar och så kan de både värpa och ryta. Katja 6 år


Mamman heter höna, pappan hane, ungarna killingar och barnbarnen heter ägg. Stefan 6 år


Och nu önskar jag er alla en trevlig torsdag. :-)

Av Madde - 9 september 2009 09:42

Idag sov jag längre än jag brukar så det får bli några kortisar så här till en början.


-Varför blundar du?

-Jag var mitt i en blinkning och så tappade jag intresset.


-Jag tror att min farfar är från stenåldern.

-Varför tror du det?

-Farmor pratar alltid om hans flintskalle.


-Vad är det för skillnad på en hora och en bitch?

-Vet inte.

-Jo, en hora har sex med alla, medan en bitch har sex med alla utom dig!


Före giftermålet är kvinnorna olyckliga för att det inte finns någon man i deras liv och efter giftermålet för att det inte finns något liv i deras man.


Sedan har jag hört så många elaka historier om kvinnor i mina dagar så här kommer lite påhopp på männen istället.


-Vad kallar man en karl med halv hjärna?

-Begåvad!


-Vad är det för likhet mellan en karl och en flaska öl?

-Båda är tomma från halsen och upp!


-Vad är det för skillnad mellan en smart kille och storsjöodjuret?

-Många hävdar att det sett storsjöodjuret.


-Vad är det för likhet mellan en man och en snöstorm?

-Du vet inte när han kommer, hur många centimeter det blir eller hur länge det varar.


-Vad är de flesta mäns uppfattning om att hjälpa till i hemmet?

-De lyfter på benen när du dammsuger.


-Vad kallas en man som blivit av med 95% av sin hjärna?

-Frånskilld!


Och då avslutningsvis:


-Varför finns män över huvudtaget?

-För att vibratorn inte kan klippa gräsmattan! :-)


Hoppas ni är karlar nog så att ni kan ta det för vad det är. Skämt!

Förklaring till alla andra: Alltså en rolig grej som man inte ska ta på allvar!


Nä, nu är det frukostdags men som vanligt önskar jag er alla en trevlig onsdag. Skrattande

Av Madde - 8 september 2009 08:20

God morgon! Ser att här har det hänt grejer. Ny bloggplats med nya knappar mm. Blev lite förvånad när jag skulle logga in men det blir nog bra det här. Själv går jag i samma gamla spår och skriver ner en rolig historia så här på morgonen.


En man sitter hemma och kollar på ishockey när hans fru frågar:

-Kan du fixa lampan i hallen?

Han tittar snett på henne och säger:

-Ser jag ut som en elektriker?

-Men kan du fixa kylskåpsdörren då?

-Ser jag ut som en kylmontör?

-Jaha, men du kan väl åtminstone fixa trappsteget vid ytterdörren?

Då säger mannen:

-Jag är ingen snickare heller och fixar inga trappsteg! Står det Järnia i pannan på mig eller? Jag har fått nog, jag går ner till puben.

Han går ner till puben och fördriver där några timmar med öl. Efter ett bra tag börjar han få dåligt samvete och bestämmer sig för att gå hem och laga de trasiga sakerna.

När han kommer hem märker han att trappsteget är lagat, lampan i hallen fungerar och att kylskåpsdörren åter är hel.

Han tittar på sin fru och frågar:

-Älskling hur gick det här till?

Frun svarar:

-Tja, efter att du hade gått så satte jag mig på trappan och grät lite. Just då passerade en ung man och frågade vad som hade hänt och jag sa som det var.

Han erbjöd sig då att fixa allt om jag antingen hade sex med honom eller bakade en kaka.

Mannen frågade:

-Så vad valde du?

-Men hallååååååå...Ser jag ut som en konditor eller? :-)


Det ni... Det är nog bäst att passa sig för vad man säger emellanåt. "fniss"

Nu ska i alla fall jag äta en god frukost sedan så får jag väl se vilket yrke jag kommer tillhöra här under dagen.

Snickare, trädgårdsmästare. lokalvårdare, kock, tvätterska, målare, sömmerska, konstnär mm.... Ja, jag kan nog hitta många olika yrken här hemma. Vad det blir idag beror på lusten. Önskar er i alla fall en trevlig tisdag så länge! Skrattande

Av Madde - 7 september 2009 08:06

Måndag morgon kan kännas tungt att gå tillbaka till arbetet efter en skön helg. Ibland är man så trött så......ZzzzZzzzZzzz........ Om nu detta skulle inträffa så hittade jag tio bortförklaringar som man kan ta till. Som vanligt kommer det från vår lilla roliga bok. :-)


1. De sa på blodgivningen att det här skulle kunna hända.


2. Jag testade bara tangentbordets dregelresistens.


3. Wow! Jag måste ha glömt skruva på locket på det ohyggligt starka klistret med sövande lösningsmedel.


4. Jag försöker förebygga utbrändhet med en väldigt invecklad yogaövning som lättar arbetsrelaterad stress. Jag gick kanske för långt...


5. Fan! Varför störde du mig? Jag hade nästan funderat ut en lösning på vårt företags allra största problem.


6. Kaffeautomaten är sönder...


7. Jösses, den där medicinen mot förkylning som jag tog i går kväll vill helt enkelt inte sluta verka.


8. Nej, nej, nej, jag sov inte. Jag höll bara på att plocka upp en lins utan att använda händerna.


9. Någon måste ha hällt koffeinfritt kaffe i automaten.


10. Amen.

:-)


Om du nu i stället tillhör någon av de som just för tillfället håller på att söka arbete så kommer här en liten förklaring på vad det egentligen står i annonserna.


Annonsen lyder: Vi har högt arbetstempo.

Vilket betyder: Vi har inte tid att lära upp dig.


Annonsen lyder: Naturlig arbetsmiljö.

Vilket betyder: Vi betalar inte tillräckligt för att förvänta oss att du ska klä upp dig, och vi har inte råd att betala dina arbetskläder.


Annonsen lyder: Du måste vara deadlineinställd.

Vilket betyder: Du kommer att vara sex månader efter i arbetet redan från första dagen.


Annonsen lyder: Viss övertid krävs.

Vilket betyder: Lite övertid varje dag och en hel del varje helg.


Annonsen lyder: Uppgifterna kan varierea.

Vilket betyder: Alla på kontoret kan bossa dig runt.


Annonsen lyder: Du måste ha öga för detaljer.

Vilket betyder: Vi har ingen kvalitetskontroll.


Annonsen lyder: Karriärsinriktad.

Vilket betyder: Kvinnliga sökanden måste vara barnlösa. (Och förbli det).


Annonsen lyder: Inga telefonsamtal tack.

Vilket betyder: Platsen är redan tillsatt, annonsen är bara en tvungen formalitet.


Annonsen lyder: Vi söker medarbetare med bred erfarenhet från olika jobb.

Vilket betyder: Du kommer att ersätta tre personer som just har slutat.


Annonsen lyder: Problemlösningskunskaper är ett krav.

Vilket betyder: Du kommer till ett företag i total kaos.


Annonsen lyder: Ledaregenskaper är ett krav.

Vilket betyder: Du kommer att ha samma ansvar som en chef utan att få lön eller respekt som chef.


Annonsen lyder: God kommunikationsförmåga.

Vilket betyder: Styrelsen kommunicerar, du lyssnar, funderar ut vad de vill och utför sedan.


Japp! Där har ni det, så kom inte sedan och säg att det var inte det som stod i arbetsannonsen som du sökte... Hihi!!


Vilket som, så önskar jag er alla en trevlig måndag! :-)

Av Madde - 6 september 2009 17:39

Idag har det varit ett underbart arbetseväder ute. Så jag har passat på att rensa ogräs och med sambons hjälp tvättat min bil. Då jag är lite kort i rocken är det så skönt om han hjälper mig med framför allt biltaket, så slipper jag hoppa upp och ner på en pall hela tiden. Bilen såg för jävlig ut rent sagt. Sambon har lovat lääääääänge att tvätta den men det har inte blivit av, men det vackra vädret gjorde så att vi satte igång idag och nu slipper jag skämmas för den. Underbart! :-) Nu är jag däremot trött och hungrig. Sambon är och handlar med F ingredienser till pizzor som står på menyn idag. Vi gör det enkelt för oss när vi gör våra hemmalagade pizzor. Hönökakor, ketchup eller färdig tacosås i botten, tacokryddad köttfärs och avslutar med ost men de brukar faktiskt bli riktigt goda. Sedan blir det TV för resten av kvällen, dvs om man kan hitta något sevärt, men som vanligt önskar jag er alla en trevlig söndagskväll! :-) Synd att helgerna går så fort bara. Önskade allt att helgen bestod av några dagar till. Men men....:-)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Omröstning

Är nyfiken på er som varit duktiga och slutat röka. Hur gick ni till väga?
 Lade av på en gång.
 Trappade ner successivt.
 Använde mig av rökavvänjningsläkemedel t ex, Champix.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Och klockan är...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

glitterhjärta


Ovido - Quiz & Flashcards