mads

Alla inlägg under april 2010

Av Madde - 11 april 2010 19:34

Underbart väder har det varit så det blev rensning av den stora rabatten idag. Tyvärr så tog jag ingen före bild men det var pinnar, löv, gamla blomsterstänglar mm. som nu är borta. Buskarna fick sig en frisörstund med mig också. Hihi! Härligt att den nu är färdigrensad! I alla fall för ett tag. ;-)

Nu ser det sådär vårligt ut igen. När allt var klart så var ju tvungen att tända ljus i lyktorna också. Fick ju lyxa till det lite extra. Hehe!

Nu är det bara sommarblommorna som saknas men det får allt väntas lite till  då det fortfarande kommer frostnätter.

  

   

Så mysigt så! ;-)


Tog även tillvara på några frökapslar från en lupin. Tänkte se om det går att förså dem inne. Har aldrig testat men någon gång måste ju vara den första. Hihi!   

  

Om jag inte ser helt fel så är det till och med några frön som redan har fått skott så jag får hoppas på det bästa.


Nej, nu är det dags för Bones men jag önskar er alla en mysig kväll!

Kram på er!

 Stargazing 








Av Madde - 11 april 2010 11:19

Lördagen var helt underbar! Jag och sambon tog oss en heldagstur med bilen. Vi började med att åka till Bloms i Mellerud för att se om de hade fått in några roliga nyheter men det var sådär. En tröja och lite hygienartiklar var allt vi fick med oss därifrån. Efter det så valde vi att köra mot Vänersborg. På vägen dit så såg vi en skylt där det stod: Antikt, Kuriosa och Loppis. Ni som följt min blogg ett tag vet ju att jag kan inte bara åka förbi utan jag måste dit och kolla vad de har för kul saker. Sagt och gjort så svängde vi in på vägen som skulle leda oss dit.

Vägen var nog den värsta vi åkt på länge.

 Low Rider 

Jag skämtade ändå med sambon om att vi egentligen borde haft njurbälte på oss och vi konstaterade också att motorcyklister helst av allt aldrig skulle åka på den. Rena tvättbrädevägen, trots att den var asfalterad. Till slut så kom vi fram i alla fall. Sakerna fanns i en stor lada. Allt från fina gamla möbler till de minsta prydnadssakerna. Tyvärr så hade vi bara en halvtimma på oss att kolla runt där inne innan de stängde men jag hittade allt några saker i alla fall.


En fin stor urna med lock, till min samling med samma motiv. Jag bara älskar den blå färgen och deras vackra blomdekor.

  


Ett härligt stort blått glasäpple.

  


En flaska som ser ut som en fiol. Den här köpte jag faktiskt bara för att jag tyckte den var så himla kul och annorlunda. ;-)

  


Och till sist en väldigt vacker ytterkruka.

  


Det fanns så mycket, mycket mer att titta närmare på så dit kommer vi absolut att åka igen. Trots vägens skick. Vi får väl passa på att sjunga i bilen, vibratot kommer ju komma naturligt! Hihi!


När vi åkte därifrån så missade vi faktiskt avfarten som vi hade kommit från men vi valde att köra vidare ändå. Vi brukar ju som sagt chansa lite och oftast så leder ju småvägarna till slut ut till en stor väg. (Alla vägar bär till Uddevalla?!) Hehe! Kanske inte riktigt men men... Fniss!


Väldigt mycket vackra gamla hus fanns det längs vägen. Tyvärr var det också många utav dem som var öde och slitna. Synd att inte hålla efter dessa då de med sin snickarglädje och maffiga pelarentréer som avslutas med en tjusig balkong blir allt färre. Eller de husen med sina vackra inglasade entréer där några av de inspröjsade fönstrena saknades. Jaja, jag vet att det inte är gratis att varken hålla efter eller renovera husen men jag tycker ändå att det är synd att bara låta de förfalla på det viset. Vi fick glädjas åt de som var upprustade istället. ;-)


Många fina inspirationsframkallande trädgårdar fanns det också, så nu vill man allt ta och sätta igång och greja och göra fint i trädgården. Ska faktiskt passa på att gå ut i solen och fortsätta med upprensning i rabatterna som påbörjades förra helgen.

 Raking Leaves  Leaf Pile 

Mycket som måste klippas ner för att det nya ska kunna växa upp och en hel del gamla löv ska också bort. Ja, detta ska jag roa mig med idag medan sambon är nere och hjälper sin mamma med lite vårstädning.

  Dusting   Vacuuming  Cleaning The Toilet  Mopping 


Hoppas ni andra har lika fint väder som vi och så önskar jag er alla en underbar och härlig söndag!


Kram på er!

 Butterfly watching 






Av Madde - 9 april 2010 21:11

Tänk vad kul man kan ha med lite smörkräm. I alla fall jag. ;-)


Muffinsbak blev det idag men så ville jag piffa till dem med lite smörkräm och då blev de så här. :D

  

  

  


Visst ser det gott ut!

  


Det roligaste var att spritsa ut smörkrämen på lite olika sätt. De gulrosa var kul också där jag la hälften av vaje brevid varandra i spritspåsen. Det blev riktigt läckert. Nu ska vi gå in till farmor för att få oss en kopp kaffe och vi har ju givetvis godsakerna med oss. ;-)


Recept på enkel smörkräm.


100 g milda (rumsvarmt)

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Allt i en bunke och sedan är det bara att vispa på tills det blivit en jämn och fin kräm. Jag använde en vanlig elvisp och det fungerade alldeles utmärkt.

Skulle den nu bli för lös, ja då är det bara att tillsätta mer florsocker, för hård, mer milda. ;-)

Jag hade också i några droppar röd/gul karamellfärg och pressade i citronsaft efter tycke och smak. Frisk och god smak blev det. Så nu ska här njutas.


Önskar er alla en underbar och mysig fortsättning på denna fredagskväll.

Kram på er!

 Blow Kiss 






Av Madde - 8 april 2010 19:27

I går och i dag har jag övat på en ny sorts teknik som kallas Peyote söm. Kan väl säga att det går sådär. Första försöket blev inte så lyckat, lite hipp som happ om man säger så. Kanten blev ju inte direkt den rakaste. Hihi!

  


Andra försöket gick lite bättre men det är fortfarande inte riktigt rakt.

  


Däremot så gick det jättebra att sy in en sten i samma söm. Kanske beror på att man sydde runt, runt och runt och inte rakt. Hehe!

   


Jaja, övning ger färdighet heter det ju så det är bara för mig att fortsätta öva. Pilligt som bara den är det men himla kul. :D


Nu strax blir det TV-tittande. Antikrundan  och Criminal Minds står på tablån för en annan men jag önskar er alla en underbar och mysig kväll!


Kram på er!

 Valentine butterfly kiss 





Av Madde - 6 april 2010 16:50

Då var man tillbaka i vardagen igen då. Fick en ny sändning pärlor och snäckskal idag och de var så himla läckra. Speciellt de rödlackade snäckskalen så det var bara att sätta igång med en gång medan inspirationen flödade. ;-)


Först blev det ett halsband i sterlingsilver, vita sötvattenspärlor och då givetvis med de läckert rödlackade snäckskalen.

  


Sedan ett armband och örhängen till.

  


Jag gjorde ytterligare ett halsband i sterlingsilver med en stor ljuvlig svart blankslipad agat och vita sötvattenspärlor/droppe. Agaten är mycket blankare än vad kortet visar.

  


  


Det var det jag hade att visa för er idag! ;-) Nu väntar jag på att "gubben" ska komma hem och då ska vi gå in till farmor och äta hennes underbart goda korvstroganoff. Ska bli riktigt gott då magen har börjat knorra lite. ;-)


Resten av kvällen blir det nog bara lugnt och skönt. Lite TV-tittande. Det är ju trots allt Navy CIS och Mentalisten idag. :D


Önskar er alla en underbar och mysig kväll!

Kram på er!

 Girl 2 








Av Madde - 4 april 2010 09:22

Vi spenderade vår påskafton hos våra goa och trevliga vänner. När vi först kom dit så blev vi bjudna på lunch. Deras underbart goda pastasallad landade skönt i magen. Då min sambo nämligen blev helfrälst i den sist så bjöd de på den igen. Favorit i repris om man säger så men den är ljuvligt god så det passade oss alldeles utmärkt. ;-) Sedan var det dags för oss att gå ut i den härliga vårsolen. Det var ett fantastiskt väder och vi var många som uppskattade vårvärmen.


Här har ni en som njöt för fullt. ;-)

 


En stor och fin humla hade också hittat ut i vårsolen.

     


Ja, vi satt ute så gott som hela dagen och det var riktigt riktigt härligt. Varmt och skönt, härligt fågelkvitter och några olika sorters fjärilar såg vi också. Ja, bättre påskväder kunde man inte få! ;-)

 Butterfly 2  Butterfly  Butterfly 3   Crow Birdie Parrot 


Till middag lite senare blev det en trevlig överaskning. Grillen tändes! Det luktade ljuvligt. Det är allt en speciell doft när man tänder en grill. För mig så betyder den doften sommar. Fjärilskotletter som hade marinerats i en ljuvlig blanding av vitlök och kryddor lades på gallret och då luktade det ännu ljuvligare.   

BBQ

Så jag var väldigt glad att jag satt på rätt sida av staketet och inte bara gick förbi utan fick även nöjet att njuta av läckerheterna.   

Steak House

Till köttet så serverades det en underbart god potatisgratäng.

Mummelimumma var det! :D 

Perfecto


När vi hade vilat våra magar lite så var det dags för tipspromenad som de både tjejerna hade ordnat med för oss vuxna. Riktigt roliga och bra frågor hade de fått till. Några exempel: Vad är det för ett djur i Saabs bilmärke? En bild på en flagga och och med frågan om vilket land den tillhör. Vad får man väga som max i en ridskola för att rida på ponnys? Tio frågor med 1X2 svarsalterantiv hade de ordnat och klippt ut tipslappar där vi kunde fylla i våra svar och till och med namnraden hade de tänkt på. Jätteduktiga hade de varit och det uppskattades av oss vuxna då vi fick komma ut och röra på oss lite också efter maten.

 Walking  Walking 2  Walking  Walking 2 

 Vem vann då? Jo, det gjorde jag! Hihi! 9 av 10 rätt. Det ni. Jag ska väl tillägga att det var på målsnöret då de andra hade 8 rätt. ;-)

 #1 Trophy 


Efter en stund så kom efterätten fram. C hade gjort en jättefin påsktårta som hon hade garnerat så fint med påskkycklingar och blommor.

  

En riktigt smaskig chokladtårta var det. Jättegod med någon slags smörkräm emellan som var en blandning av choklad, kaffe, fluor och vaniljsocker. Hm? Undrar om jag missade någon viktig ingrediens? Jaja, vilket fall som helst så var den jätte smaskig. (Smör givetvis som Yvonne så snällt talade om för mig är ju givetvis huvudingrediensen.) Hihi!

  

Eating Pie


Resten av kvällen spenderades med många olika samtalsämnen och många skratt. Som vanligt så sprang klockan iväg och vips hade det blivit dags för hemfärd. Fast den här kvällen hade vi nog kunnat rulla hem av egna maskiner vi hade inte behövt ha bilen med oss. Hihi! 

Rolly 1


Sammanfattningsvis så var vår påskafton riktigt ljuvlig och vi kunde inte ha spenderat den på bättre vis. Idag blir det kanske lite vårstädning ute i trädgården. Det är ju trots allt en underbar och solig dag i dag med.

 Sunshine 


Önskar er alla en underbar påskdag!

Kram på er!

 Butterfly watching 







Av Madde - 3 april 2010 09:01

Hittade det här på youtube. Handlar om Carl Fabergé och hans underbart vackra ägg och om den ryska tsarfamiljen.


Av Madde - 3 april 2010 08:31

Vill bara önska er alla en riktigt


Hoppas ni alla får en härlig påskafton med god mat och ett och annat påskägg!

Kram på er!

 Easter train 





Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Omröstning

Är nyfiken på er som varit duktiga och slutat röka. Hur gick ni till väga?
 Lade av på en gång.
 Trappade ner successivt.
 Använde mig av rökavvänjningsläkemedel t ex, Champix.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Och klockan är...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

glitterhjärta


Ovido - Quiz & Flashcards