mads

Alla inlägg den 30 juni 2010

Av Madde - 30 juni 2010 08:35

I söndags tog jag och min käre sambo en tur till Ramsvik. Det ligger granne med Smögen och är ett underbart ställe. Lugnt, fridfullt och alldeles ljuvligt. Förr låg här en del militärbaracker med de flesta är borttagna.


Utsikten från vägen som leder ner.

    


Vi satte oss på klipphällen och njöt av solen, utsikten och en liten picknick som bestod av kanelsnäckor, kanelgifflar och päronmer. Pausmusik hade vi också. En fågel som sjöng något alldeles otroligt vackert med många olika repertoarer. Lät som om den hade snappat upp massor av andra fåglars läten. Tyvärr såg vi den inte, annars så hade jag allt försökt få den på bild.


Utsikten mot havet.

    


Ett vitt hus står kvar sedan förr och så även ett båtskjul. Vet att det var ett sådant förr i alla fall och då hängde det alltid nät längs hela väggen som skulle lagas efter en förhoppningsvis lyckad fisketur. ;-)

   


Stora härliga vidder med mycket stenbumlingar på vissa områden.

   


Någon hade till och med gjort konst med vissa av dem. Hörde också när jag var liten att det var så kallade landmärken men jag vet inte riktigt om det stämmer. Kul att titta på är de i alla fall. :D

  


Annan konst fanns det även på klipporna. Vad de står för har jag ingen som helst aning om så här får ni låta fantasin flöda. Tragisk eller lycklig historia?     


Växtliv finns det här också.


Nyponrosor.

  


Lustiga vippor med bomullsliknande blomster.

  


Här finns också mängder av Vildkaprifol men dessa hade tyvärr inte börjat att blomma än men jag kan lova er, att det är ännu vackrare här då! :D


Ja, det här är ett riktigt smultronställe för den som vill ha det lugnt och skönt.


Senare åkte vi genom Kungshamn och tog en tur mot Bohus Malmön. Färjan över gick bara varje hel och halvtimma så vi bestämde att vi tar det någon annan gång när det finns mer tid och butikerna har öppet i stället. 


Väl på väg hem fick jag syn på de här vackra gula blommorna. Tror att det är någon form av gula Irisar. De växte precis intill vägen i dikena på båda sidor. Inte så långa sträckor men ändå. Härligt vad vår natur har att erbjuda oss om vi bara tar oss tid att se efter! ;-)

  


Ja, det var alles för stunden men det kommer fler uppdateringar här senare. Om man nu kommer in på Bloggplatsen över huvud taget. Igår lyckades jag i alla fall inte. Hade varit intressant att höra om det är någon mer som haft likadant problem?


Jaja, det ordnar sig nog. Vilket fall som helst så önskar jag er alla en underbar och härlig dag!


Många kramar på er!

 Valentine butterfly kiss 









Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Omröstning

Är nyfiken på er som varit duktiga och slutat röka. Hur gick ni till väga?
 Lade av på en gång.
 Trappade ner successivt.
 Använde mig av rökavvänjningsläkemedel t ex, Champix.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Och klockan är...

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

glitterhjärta


Ovido - Quiz & Flashcards