mads

Alla inlägg under juli 2009

Av Madde - 12 juli 2009 16:45

Ibland undrar jag varför vissa har så bråttom i trafiken. Vad är det de ska hinna till? På våran loppistur idag så har det hänt en hel del. Vansinnesomkörningar i backkrön och i svängar. Vissa ligger som klisterlappar i häcken på bilen. Tror de verkligen att de kommer fortare fram på det viset. De kan ju inte köra om förrän det blir fritt från motsatta hållet ändå. Det enda som kan hända om oturen är framme är att de kommer fram betydligt mycket senare om än alls över huvud taget. Jag ska inte komma här och påstå att jag är världens bästa bilförare heller för jag är fullt medveten om att det kan gå lite över hastighetsbegränsningen ibland men jag håller avstånd och gör absolut inga vansinnesomkörningar. Vet också att de som kör på det viset kommer inte speciellt fortare fram till målet än en annan då vi ibland kan stanna på samma ställe. Då personen med stress går ur och låser bilen kommer en annan till platsen. Skillnaden är att vi inte är någon större trafikrisk medan den andra är rent ut sagt en katastrof. Vi är också medvetna om att vi inte är ensamma på vägarna vilka vissa verkar tro. Jaja nog om det. Idag fick vi också lära oss att man inte får sätta upp loppisskyltar längs vägarna. Varför inte det då? Vi fick faktiskt inga bra svar utav loppisägarna mer än att vissa instanser hade klagat på dem och bett dem ta bort dem. Så då undrar jag lite försiktigt. Vem är det som stör sig på en liten loppisskylt? Hade det inte varit bättre att ta den energin till att städa upp i dikena istället från riktigt skräp som t ex. gamla öl/drick burkar, sopsäckar, papper mm.mm För det däremot kan jag störa mig på. Tyvärr så är det ju så att tydligen så har inte alla lärt sig vad en offentlig papperskorg är eller hur en sådan ser ut. Kanske dags att satsa på en reklam/upplysningsfilm om detta med frågan om de skulle uppskatta om andra slängde sina sopor på deras tomter eller lägenheter. Då fick jag gnällt av mig idag med. Det känns väldigt skönt att få skälla av sig lite. Mår jag bättre då? Japp! Det kan ni ge er på! :-) Vad tycker ni själva då? Är det skönt att skälla ibland?

Av Madde - 11 juli 2009 18:05

Japp, det blev loppisar idag med. Vi hann med tre stycken idag. Det blev riktigt bra kap idag med. Två stora påsar med nya garnnystan för bara 40 kr påsen. Det är billigt! En urtjusig stor svan i glas, böcker, tavlor, keramiklykta, speldosa, ytterligare en ytterkruka med en massa ankor runt mm. mm. Den dyraste om man nu kan säga så var svanen den kostade hela 50 kr. Såg en liknande i en antikaffär, där skulle de ha 250 kr för den så jag är jättenöjd. Vi har redan sett en ytterligare loppis som har öppet söndagar så vi vet precis vad vi ska göra i morgon också. :-) Hoppas på att hitta en mindre bokhylla till min farmor då alla hennes böcker börjar svämma över i den stora. Den som söker skall finna heter det ju. Så låt sökandet börja. Dock inte förrän i morgon då. Som vanligt blir det väl TV nu på kvällningen och en och annan tvätt mellan varven. Med andra ord så blev det en riktigt latmaskdag idag med.

Av Madde - 10 juli 2009 21:13

Ja, det är sant! Ni läste rätt! Jag tycker om när det regnar. Till skillnad från alla soldyrkare så tycker jag att det är riktigt härligt med regn. Då kan man passa på att vara inne och man känner sig inte ett dugg onyttig för att man inte är i trädgården och grejar. Annars så håller jag och sambon på med platt och grusläggning där för tillfället. Skönt att kunna ta en rejäl paus från det. Idag så åkte vi istället till en stor loppis där de hade massor av roliga saker. Fick köpt en byrå till min farmor och en modell lägre träbänk med svarvade ben som är tänkt till trädgården. Böcker av olika kategorier också till min farmor :-) och några ytterkrukor. Billigt och bra blev det. Tyvärr hann vi inte vara där mer än i en halvtimme då vi körde fel när vi skulle dit så det kommer bli en tur nästa vecka också. Det fanns så mycket grejer så man får nog ha en dag på sig att kolla in allt. Som tur är tycker både jag och sambon om att gå på loppisar och marknader så vi letar då och då via nätet för att se om vi kan hitta några som verkar intressanta och som inte ligger allt för långt bort. Till middag idag blev det tre små rätter från våran underbara thai restaurang. Riktigt gott var det så nu är vi så mätta och belåtna så. Resten av kvällen kommer nog gå åt till att slappa framför TV:n med någon mysrysig och spännande film. Imorgon får vi se vad det blir. Beror lite på vädret. Vackert=kanske trädgård, dåligt=kanske loppis vem vet? Imorgon är en annan dag, var det någon som sjöng och det är ju sant! :-)

Av Madde - 9 juli 2009 09:46

Ja det kan man undra? Vart har det tagit vägen? Var på loppis igår där det stod en hund kopplad med alldeles för långt band. Hunden hoppade och naffsade i kläderna och på händerna. Nu är inte jag hundrädd men tänk om det varit en som var det eller ännu värre ett litet barn som inte förstår att hunden "är bara lite leken av sig" och fått skräck för hundar resten av livet? Låter kanske drastiskt men jag börjar bli trött på all denna nonchalans vi har fått i vårat annars så vackra land.

Numer får man ju nästan ursäkta sig för att man står ivägen när man ska ta ett mjölkpaket ur mjölkdisken. Det puttas och trängs helt i onödan. För ingen ska komma och påstå att de har så bråttom att de inte kan vänta på sin tur. Ser mammor och pappor som är ute och går med sina barn. De håller dem i handen och går i sin takt. Tänker inte på att de små barnen har mycket kortare ben så det är ju inte helt ovanligt att man ser dem småspringa brevid. Har det blivit ackord på att umgås eller vad är det frågan om? Semestertider=lugnt och skönt. Eller? Tycker nog att det blir tvärt om.

Folk stressar i affärer, på badstränder, i trafiken, i hemmen, ja ta mig sjutton det stressas överallt. Nackdelen med denna stress är att det skapar en egoism som jag sällan skådat. Det hålls inte upp dörrar, ursäktas inte om man av någon anledning står i vägen och nästan blir nertrampad av den som vill komma förbi. Sköt dig själv och skit i andra har fått en helt ny betydelse. Själv blev jag uppfostrad med att säga ursäkta mig, om man ville förbi eller förlåt om man ställt sig lite dumt. Alltså vanligt hederligt svenskt folkvett. Vart har det tagit vägen?

Ta bara den här regeln där fotgängare har företräde vid obevakade övergångsställen. Ibland är det riktigt svårt att veta om de ska gå över eller inte. Jag vet att som bilförare så ska man ha uppsikt över detta och vara beredd på att stanna men när de nästan ramlar ut sidledes utan att kolla efter bilar efter man trott att de ska fortsätta rakt fram, ja, då är det inte alltid så lätt. Tycker också att man borde ha någon som helst självbevarelsedrift att det kan gå riktigt illa om man inte tittar sig för innan man går över. Fast och andra sidan så kan det ju alltid stå på gravstenen. Omkom i tragisk bilolycka men hon/han hade i alla fall företräde. Mmmmm.... Det hjälper ju föga om man är död menar jag. Stöter på sådana här exempel varje dag så nu kanske ni börjar förstå min fråga. Är den berättigad eller inte? Vad tycker ni?

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Omröstning

Är nyfiken på er som varit duktiga och slutat röka. Hur gick ni till väga?
 Lade av på en gång.
 Trappade ner successivt.
 Använde mig av rökavvänjningsläkemedel t ex, Champix.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<<
Juli 2009 >>>

Och klockan är...

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

glitterhjärta


Ovido - Quiz & Flashcards